Life

Personal Thought, xoxo Grace

20:56


PERSONAL THOUGHT 

by Graciella Shiaryn
(@gegeciella)



"I just wanted to be me, I feel this brings out my personality."


Since I become a fashion blogger, I never speak anything in my opinion about blogger's life. 
I just feel I have no right to comment or at least make a bold statement about blogger's life just because I think I'm a junior. I'm small, I'm not too stand out, and even maybe people don't know me as a blogger. Well actually I'm fine with that, there's no successful without any hard work. 

As an introduction, my name is Graciella. I'm 20 years old and currently taking Marketing Management as my major. I wanted to take Fashion Marketing at first, but yeah I ended up here in Marketing Management. I love styling since Junior High School, and my first blog was made when I was in 8th grade. But then because of I couldn't operate or edit the blog well, I closed the old one. 

This blog is the second. As you may notice, my first blog post here was on 2012 when I was is Senior High School. That time I started to explore more about my style and of course how to operate the blog hahaha. As the time goes by, if you're following my blog, you can see there's a lot of change in my style. I don't wear something colorful like I used to and I'm more simple. But even though my style has changed, I'm still very happy working in fashion life, as a fashion blogger. The happiness never fades since the first start till now. 

I may not posting often on my blog, but I'm still active in my social media, Instagram. Although I also don't post everyday, at least I'm still opening it everyday hahaha. Recently I'm more interested in skincare products, that's why I start to make some review posts. I'm not afraid trying new products and just for your information reviewing products is not easy at all, I need time to take a look at the reaction, then make an honest review to my readers. So please understand if my review post takes a long time. And also, I think I'm not really good in writing, so yeah I'm still learning to make the good ones😜



Now let's take a look what's on my mind. I'll do this in Bahasa Indonesia to make it easier to read.

Jadi blogger di Indonesia jujur agak sulit. Tidak cuma bermodal fashion taste yang baik, tapi harus didukung dengan pintar - pintar edit dan ambil angle foto. Dan sekarang ini tugas blogger pun bertambah, yaitu menjaga feeds Instagram agar tetap rapi dan enak dilihat. Harusnya dengan platform yang memadai seperti Instagram, blogger semakin bisa mengembangkan sayapnya. Tapi kok kenyataannya we are the one who struggle? Padahal kalau boleh dibilang, blogger sudah ada sejak jaman dulu banget, disaat Instagram belum ada. Bahkan dulu disaat jamannya Lookbook, sebagian blogger sudah aktif juga di sana. Harusnya para blogger itu lebih dikenal di kalangan masyarakat dong? Hmm. Bagaimana kalau menurut pendapatmu?


Jujur saja, aku termasuk salah satu yang struggling dalam mengatur feeds. I have no editing skill at all. Dan kadang untuk mengatur agar feeds nampak senada adalah dengan tone setiap foto yang dimiripkan. Untuk aku sebagai orang yang have no talent in editing, hal ini cukup sulit. Bahkan untuk menentukan tema feeds saja aku kesulitan, di bayangan bagus pas ambil foto dan di edit hasilnya tidak seperti yang diinginkan. Eits tenang, aku tetap berusaha semampuku kok, ga menyerah begitu saja. Eh tapi boleh deh kalau ada yang bersedia untuk bantu edit hahahaha.

Sudah foto oke, feeds oke, style yaaa sedang lah. Tapi kok tetap saja kita berdiri di titik yang sama, ga maju - maju atau maju tapi lambat banget? Oh, apa karena followers kita sedikit? Atau yang likes foto kita sedikit? Di pengalamanku pribadi, aku punya 4.000 followers, sebagian besarnya adalah teman - teman sendiri. Tapi aku perhatikan tidak semua temanku ini aktif di Instagram, mereka jarang like atau komen, although they still following me. Aku pun sadar teman yang follow aku juga belum tentu punya interest yang sama atau bisa saja mereka tidak melihat fotoku karena tertimbun dengan foto - foto dari followingnya yang lain. That's okay for me. But then it's become not okay when people started to become suspicious of me. "Kok followersnya 4.000 tapi likesnya cuma 60?"

Sometimes that negative thought comes into my mind whenever I post something besides OOTD. I don't know why but kalau postnya produk atau makanan atau apapun selain foto OOTD, likes yang aku dapatkan dibawah 100. Tapi sebaliknya kalau post OOTD likesnya bisa di atas 100. Dan itu kadang yang menyebabkan aku merasa ga enak, tapi balik lagi, I know I shouldn't think negatives, I shouldn't worry what people may think about me. I realize my first goal is not to impress people or gain likes or anything. I'm doing all of this thing just because that's my liking, I want it because I love it. I feel no pressure in doing.

I don't know if it's only happen to me or some of you too. Mungkin yang aku sebutkan diatas hanya sebagian kecil dari pikiranku as my negative thoughts and please note aku tidak sedang menyudutkan pihak tertentu ya. Ini murni memang apa yang sempat terlintas di benakku. Berjuang dengan kemampuan yang terbatas memang sempat bikin aku putus asa, rasanya mau usaha kaya gimana aja tetap aja ga membuahkan hasil. Tapi untungnya aku sempat berdiskusi dengan beberapa orang yang punya jalan pikir yang sama, dan kami memutuskan untuk tetap berjalan maju. The show must go on, and so do us. We will keep working our best in creating content, reviewing products, and do good so our works can be an inspiration for others although it's hard.

Segala hal apapun itu tetap ada 2 sudut pandang berbeda, tergantung bagaimana kita melihatnya, untuk segi positifnya aku melihat semakin banyaknya blogger yang cukup aktif sebagai fashion blogger dan juga beauty blogger di Indonesia, sejak Instagram berjaya. Platform yang mendukung komunitas blogger seperti Clozette pun juga semakin berkembang dan cukup banyak blogger yang aktif di dalam komunitas tersebut. Semoga ke depannya semua blogger di Indonesia semakin sukses, bisa berkarya dengan ciri khasnya masing - masing, punya supporter yang ga henti - hentinya dukung mereka, dan juga punya kesempatan berkembang yang besar.


I guess that's all for now. Kurang lebih sudah mewakilkan apa yang pernah terlintas dipikiranku hehe.
Kalau kalian sedang mengalami hal ini, lagi putus asa, lagi merasa kerjaannya kok ga bernilai, ga dianggap, walaupun udah susah - susah buat. Ayo, bangun.
Don't ever give up in doing something you love. 
Keep inspiring others, will you?💙





xx,
Grace


Beauty

[REVIEW] Creme Simon Dermo-Hydrating Facial Toner Mist

22:59


CRÈME SIMON DERMO-HYDRATING FACIAL TONER MIST


Review by Graciella Shiaryn
( @gegeciella )


Lately as you guys may notice, I've been obsessed with skincare products.
My frustration is one of the reason why I'm trying so many skincare products without any break. 
I was having terrible acne back then,and all problems were gone when I used doctor's cream.
I almost had no acne when I was in Senior High School, but when I started my college life my acne is back. Small bumps, whiteheads, hyperpigmentation, that's my problem.
I think it's because of the changing lifestyle, I never work out again, I rarely sunbathe. And that's also the reason I'm having hormones problem. And yes, hormones are related to acne.


My skin is a bit sensitive, I guess it because I'm pretty easily getting new acne.
I think at least one new acne in one week. I don't know why acne loves me so much hahaha.
Because my skin is sensitive, I always try to look for products that suitable for sensitive skin.



Crème Simon is one of the for-sensitive-skin brand.
So when I'm given the chance to review the Hydrating Toner Mist, of course I'm in😆
Before trying out this product, I go online first to read about this product and whoa this one is the Winner of "Best Toner" in some magazines awards! Hahaha I know, I know, you guys are so curious about this product. So without further do, let's get right into it!






Crème Simon Dermo-Hydrating Facial Toner Mist is a multitasking product, it can be used as a regular toner, hydrating mist, makeup setting spray, and even as a blemish treatment

  • For a toner, or you can call it boost moisturizing effect, spray it to the cotton pad and wipe it all over your face, or you can just spray directly to your face and pat pat pat.
  • For a hydrating mist, you can just spray it to your face in daytime to give you instant hydration and also you can spray it over to frizzy hair.
  • For a makeup setting spray, spray it all over your face after your makeup, to make your makeup last all day!
  • For blemish treatment, spray and apply soaked cotton pad over blemish to calm redness.


What a lovely handwriting, thank you Crème Simon :)



I can't help myself at all. LOL.





It is really useful right? I personally use this as a hydrating mist or a makeup setting spray. It does provide the hydration my skin needs, makes your skin glowing and also feels really refreshing during the day. Honestly when I tried using this as a blemish treatment or a regular toner, my skin gets itchy. I can't really tell if it's a tingling sensation or not, but I think from the ingredient lists it's supposed to not giving any tingling sensation. But it's okay, I still love it as my hydrating mist or makeup setting spray. Please note, YMMV.

The mist itself contains no alcohol, parabens, silicone, sulfates, and oil. So don't you worry, it's safe. It contains fragrance, but the fragrance comes naturally from the natural ingredients if I'm not mistaken.

For the active ingredients, it contains :

  • Activ-Fleur Complex : An exclusive botanical elixir of 7 fresh flowers and plants, rich in active phenols and flavonoids, proven to gently brighten.
  • Rose, Iris, Jasmine extracts : Oxygenate and improve toxin elimination and skin cell renewal for luminosity and clarity
  • Wheat Oligosaccharides Complex : Boost brightening efficacy through reduction of skin pigmentation and melanogenesis inhibition.


The ingredients are all good for your skin and of course you get the benefits right in a bottle.
You can get the Crème Simon Dermo-Hydrating Facial Toner Mist for Rp. 576.000.
You can buy Crème Simon products at ALL SEPHORA INDONESIA STORES, yes it's easy to buy them right? Or if you want to order online you can get it through  www.sephora.co.id  or  www.creme-simon.com 💗



Thank you Clozette Indonesia x Creme Simon ID x Sephora Indonesia for giving me the chance to review this. I hope this review is useful for everyone. See you on the next blog post!





xx,
Grace



Beauty

[REVIEW] Sweet Afternoon Talk with Avene & Clozette ID

20:56

[ Please note this review is in Bahasa Indonesia. You can turn on the "translating" program to English or other languages ]



Hi guys! Apa kabar semuanya? Hari ini aku akan cerita sedikit tentang keseruan ikut eventnya Clozette x Metro Department Store x Avene. Aku dapat undangan ke acara ini dari Clozette Indonesia lho! Thank you so much, Clozette :) Sebelumnya kalian sudah pada tahu belum mengenai Avene? Avene adalah salah satu merk skincare luar yang cukup terkenal dan produknya mudah ditemui di drug store like Watsons, Guardian, Century etc. Nah, Avene ini adalah produk yang mengandung Eu Thermale/ Thermal Water from France. Yang terkenal banget adalah spraynya mereka, yg multifungsi itu lho hehehe.

Nah sebelum jelasin lebih lanjut tentang produk - produk Avene, lihat dulu yuk keseruan pas event kemarin!





  
finally met her @japobs <3











Gimana? Seru kan acaranya? Ada Radhini juga lho sebagai penyanyinya di penghujung acara. Sekarang aku akan review produk - produk dari goodie bag Avene.



  • Avene Tolérance Extrême Cleansing Lotion





Ini adalah salah satu produk cleansing dari Avene. Super gentle, dan bisa untuk super sensitive and hypoallergenic skin.
Gentle, no-rinse cleanser removed dirt, oil and make-up. A light milky texture leaves skin soothed and hydrated. Provides 6 hours of hydration in 7 essential ingredients. Formulated without any preservatives, parabens or fragrances. "


Benefits?
- Significant reduction in skin reactivity
- Exceptional tolerance post-procedure with Tolerance Extreme Regimen
- Cleansing lotion maximizes the benefits of Tolerance Extreme Cream/Emulsion applied afterwards
- PHYSIO-compatible ingredients: mimic the functions of healthy skin and preserve skin balance
- Steril Cosmetics: eliminates the need of preservatives; contains only what is essential for healthy hydrated skin


Sedangkan yg difoto sebelahnya itu adalah....


  • Avene Tolérance Extrême Cream
Nah kalo tadi kan versi cleansing lotionnya nih alias pembersih. Yang satu ini versi moisturizernya!
" Rich, non-greasy texture allows for optimal fusion with the skin. Delivering soothing and moisturizing properties in a rapidly absorbing cream. Provides 6 hours of hydration in only 7 essential ingredients. Formulated without any preservatives, parabens or fragrances. This product is safe to use after dermatological procedures such as peels or laser treatments. "




  • Avene Hydrance Légère 




Buat kalian yg bingung apa sih tuh Hydrance Legere? Ini maksudnya adalah light hydrating cream. Jadi sama fungsinya moisturizer seperti si Tolerance cream, hanya bedanya ini versi light atau ringan. 
Lightweight moisturizer provides long-lasting hydration and helps prevent water from evaporating from the skin. Smoothness and luminosity are restored and fine dehydration lines are minimized. Oil-absorbing ingredients reduce shine, for a matte finish. "

Light cream biasa lebih cocok untuk tipe kulit normal - kombinasi ya. Karena kalau dry biasanya kurang nampol kalau pake yg light hehehehe.





  • Avene Micellar Lotion

Sebagian besar kalian aku yakin sudah familiar banget dengan yang namanya micellar water/lotion.
Nah untuk kalian yang suka dengan micellar, ini harus banget dicoba!

" 3-in-1 no rinse cleanser, toner and make-up remover based on a micelle principle that releases cleansing agents upon contact with the skin leaving it soft and moisturized. "


Aku pakai micellar lotion ini sebagai first cleansing. Walaupun klaimnya no need to rinse afterwards, tapi tetep aja lebih enak kalau setelahnya tetap pakai cleansing foam hehe, maklum kebiasaan.
Yang aku suka, dia praktis sih , cocok untuk yg ga punya banyak waktu atau yg seharian beraktivitas terus pas sampai rumah cape banget, tinggal pakai ini deh dan satu lagi dia ga berbau.








Nah yang terakhir ini ada 3 jenis produk lucu - lucu banget mini gitu, tapi unfortunately aku belum coba. I'm still working on my face, jadi masih belum coba produk baru sekaligus semua. Tapi nanti setelah aku coba, aku akan update disini yaa! Have a nice day!





xx,
Grace








Popular Posts

recent posts

INSTAGRAM